HKZ – Certificering

Waarom kies je ervoor om naast deelname aan een praktijkregister ook de praktijk conform HKZ te structureren? De volgende argumenten worden door de praktijken genoemd:

 • null
  Het is de basis voor deelname aan een praktijkregister
 • null
  Het biedt structuur voor zowel de maatschap als voor onze medewerkers;
 • null
  PDCA: het biedt zowel structuur voor het PLan – Do – Check gedeelte van een verbetercyclus maar het kwaliteitshandboek biedt tevens de mogelijkheid om datgene wat we verbeterd hebben te borgen (Act).

 • null
  Wet en regelgeving evolueert voortdurend. We worden nu goed geïnformeerd maar ook bij gestaan in het praktisch implementeren en documenteren. Een mooi voorbeeld is de AVG: we hebben dat aantoonbaar goed op orde.

Het WVF werkt voor Praktijkvoordeel.nl samen met InPraktijk. InPraktijk levert een vaste coach, die je praktijk helpt bij het opzetten, implementeren, onderhouden en bij het voeren van een praktisch kwaliteitsmanagementsysteem.

Je krijgt de beschikking over een online kwaliteitshandboek waarbij de meest voorkomende praktijkprocessen reeds beschreven zijn. Met behulp van de coach pas je dit handboek aan naar jouw eigen praktijksituatie.

Zodra de praktijk klaar is voor certificering, volgt er een initiële audit op de praktijk, door een auditor van IVAK. Naar aanleiding hiervan krijg je feedback, waarbij eventuele laatste aanpassingen gemaakt worden en de puntjes op de i worden gezet. Als eventuele tekortkomingen uit de initiële audit aantoonbaar zijn opgelost, vragen wij de HKZ certificeringsaudit aan.

Kosten

De kosten bedragen € 26,50 per peer review bijeenkomst (vrij van btw).

HKZ-certificering aanvragen